HTML

Kert & kertészet

Minden, ami kert... Kert Kertészet Szobanövények Időjárás Természet Növények, kertünkben lakó állatok Tehát minde, ami zöld!

Friss topikok

  • rozsoma: Kedves garden blog szerkesztője, Épp az imént jártam a weboldalán a google keresőben találtam rá ... (2008.11.18. 18:13) Tulipán, jácint & társaik

Linkblog

Megérkeztek kedves barátaink!

2007.10.16. 10:11 teleblog

Megérkeztek kedves barátaink!

Ha nem volt olyan szerencsénk, hogy az énekesmadarak a kertünkben fészkeltek, akkor nemsokára bentebb húzódnak a településekre és gyönyörködhetünk bennük.
Nálam egyre gyakrabban hallani cinegéket.
A napraforgó aratás mostanában fejeződik be, így ismerősünktől szerezzünk be legalább egy zsák napraforgót. Az idén drágább, mint az elmúlt években volt, de aki megengedheti, vegyen belőle, hiszen télen nincs annál szebb látvány, mint, amikor a havas ágak között pici barátaink ugrálnak és repkednek. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szívmerengető élmény. Akkor kezdjük az etetést, ha tartósan fagypont alá hűl a hőmérséklet, vagy leesik az első hó.
Azonban ne feledjük:
Ha már egyszer elkezdtük az etetést, tavaszig NE HAGYJUK ABBA, mert így a madarak életét vaszélyeztetjük!
De ha enyhe az idő, akkor is kell etetni, csak kevesebbet kell kirakni.
Ugyanis a madarak ragaszkodnak régi helyükhöz és ha elfogy az eleség, nem mennek másik helyre, elpusztulhatnak. Ezért annyi magot szerezzünk be, amennyit csak tudunk. Aki csak keveset tud beszerezni, ő is etethet madarakat. A mennyiséget ossza meg, hogy kitartson tavaszig.
Vágjunk lyukat egy ásványvizes flakonba, tegyünk bele napraforgót és helyezzük ki védett helyre, hogy a macska el ne érje!
Az etetést márciusban hagyhatjuk abba leghamarabb, ha tartósan javul az időjárás, de a magevő madarak, mint pl. a tengelic tovább maradhatnak nálunk.

Jó etetést, és gyönyörködést!

Szólj hozzá!

Címkék: kert hobbi

A bejegyzés trackback címe:

https://garden.blog.hu/api/trackback/id/tr29197816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása