HTML

Kert & kertészet

Minden, ami kert... Kert Kertészet Szobanövények Időjárás Természet Növények, kertünkben lakó állatok Tehát minde, ami zöld!

Friss topikok

  • rozsoma: Kedves garden blog szerkesztője, Épp az imént jártam a weboldalán a google keresőben találtam rá ... (2008.11.18. 18:13) Tulipán, jácint & társaik

Linkblog

Aktuális

2007.10.13. 10:43 teleblog

Már sok helyen árulják az árvácskákat és a százszorszépeket. Ültessünk belőlük minél többet! Nagyon szépek, ha többet ültetünk azonos színekből, de még szebb, ha színkeveréket ültetünk. A tavalyi enyhe tél miatt szinte állandóan virágoztak egészen nyár közepéig. Ha mégis hideg lesz a tél, betakarhatjuk szellősen pl. fenyőgallyal.

A következő napokban nagyon hűvös éjszakákra számíthatunk, ezért indokolt lehet a fagyérzékeny növények beszállítása védett helyre.
Az elmúlt évek tapasztalata, hogy egy kissé fagyos periódus után jó idő következik. Ezért én a következő módszert alkalmaztam:
a növényeim a teraszon vannak és így őket a helyükön hagyva betakartam őket átlátszó műagyag fóliával. A szélüket nehezékekkel raktam körbe, hogy a szél ne fújja fel. Az így védett növényeim átvészelték az enyhe, -0,5--1'C-os fagyokat. Ha ennél hidegebbet mondanak a meteorológusok, vagy érzékeny, drága növényünk van, ne kockáztassunk és vigyük őket védett helyre! De pl. az egynyáriak virágzását ezzel a módszerrel akár hetekkel meghosszabbíthatjuk, míg a fagy után ki kellene őket dobni, így megmenthetők. Napközben ne felejtsük el levenni a fóliát, ha az időjárás napos és enyhe. Borús, hideg időben hagyjuk rajta. A locsolásukról se feledkezzünk meg.
A frissen vásárolt krizantémokat is védhetjük így, ha nem akarjuk állandóan rakosgatni, vagy nincs helyünk. Ebben az esetban húzzunk rájuk műagyag szemeteszsákot -tisztát :)

Most lehet ültetni a hagymásokat:
tulipán
nárcisz
díszhagyma
jácint
krókusz
hóvirág
téltemető, stb.
Kb. 2X olyan mélyre kerüljenek, mint amilyen nagy a hagymájuk, de a színes tasak hátoldalán biztosabb tippeket kaphatunk.
Tavasszal felülmúlhatatlan pompáról gondoskodnak :)

Sok siKERT!

Szólj hozzá!

Címkék: kert hobbi

A bejegyzés trackback címe:

https://garden.blog.hu/api/trackback/id/tr24195046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása