HTML

Kert & kertészet

Minden, ami kert... Kert Kertészet Szobanövények Időjárás Természet Növények, kertünkben lakó állatok Tehát minde, ami zöld!

Friss topikok

  • rozsoma: Kedves garden blog szerkesztője, Épp az imént jártam a weboldalán a google keresőben találtam rá ... (2008.11.18. 18:13) Tulipán, jácint & társaik

Linkblog

Megérkezett az idei első őszi fagy

2007.10.16. 09:51 teleblog

Kert & kertészet - Aktuális

Megérkezett az idei első őszi fagy.
Az elmúlt napokban országszerte fagyott.
Az érzékeny növények elfagytak. A dáliát, kannát, kardvirágot és egyéb fagyérzékeny növényünket ássuk ki, száraz, fagymentes helyen hagyjuk száradni, majd szintén fagymentes, de nem túl meleg helyen tároljuk tavaszig. Az elkövetkező napokban kellemes őszi idő lesz délutánonként, így lehet a kertben munkálkodni.
Az elszáradt, megfagyott növényektől tisztítsuk meg a kertet, de a szép díszfüveket a helyükön hagyhatjuk.
A teraszon, ha megvédtük fóliával az egynyáriakat, még tovább díszítenek. De ne feledjük, ha fagyot mondanak a meteorológusok, ismét takarjuk be őket.
A muskátlit és egyéb többéves növényeinket, ha még nem vittük be őket és nem volt fagy  a településünkön, most már be kell vinni, hiszen a hét végén nagyon rossz idő lesz, még hózápor is lehet.
Még mindig ültethetünk hagymásokat is.

Jó kertészkedést!

Szólj hozzá!

Címkék: kert hobbi

A bejegyzés trackback címe:

https://garden.blog.hu/api/trackback/id/tr67197802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása