HTML

Kert & kertészet

Minden, ami kert... Kert Kertészet Szobanövények Időjárás Természet Növények, kertünkben lakó állatok Tehát minde, ami zöld!

Friss topikok

  • rozsoma: Kedves garden blog szerkesztője, Épp az imént jártam a weboldalán a google keresőben találtam rá ... (2008.11.18. 18:13) Tulipán, jácint & társaik

Linkblog

Aktuális

2007.11.02. 12:30 teleblog

Aktuális

Jövő hétre rossz időt jósolnak a meteorológusok, akár hó is eshet és hideg lesz.
A fagyérzékeny mediterrán növények már régen védett helyen vannak, a kint telelő és kemény fagyra érzékeny növényeket takarjuk be fenyőágakkal.
Korábban már említettem, hogy az amúgy kidobásra ítélt egynyáriakat takarjuk be átlátszó fóliával, így megmenthetők. Valószínű, hogy a kemény fagy ellen már nem védi meg őket, de próbáljuk ki hátha sikerülni fog.
A kert ilyenkor már üres, az évelők elszáradt részeit már levágtuk, a dáliákat fagymentes helyen teleltetjük, egyre jobban hullanak a falevelek.
A kert mégsem élettelen! A talajban már készülődnek a hagymások és persze:
Itt vannak apró tollas barátaink! Ugye nem feledkeztünk meg róluk?
Ha tartósan fagypont alá hűl a hőmérséklet és hólepel borítja a tájat kezdjük el az etetésüket! Nagyon fontos, hogy ha egyszer elkezdtük az etetést, tavaszig ne hagyjuk abba! Enyhe napokon is adjunk nekik enne, csak kevesebbet.
Ez nagyon kedves, szép, de felelősségteljes dolog.
És persze az egyre hosszabb estéken már ábrándozhatunk kertészeti újságok és könyvek fölött az új tavaszi kertünkről...

Szólj hozzá!

Címkék: kert hobbi

A bejegyzés trackback címe:

https://garden.blog.hu/api/trackback/id/tr26215984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása